3 Mart 2009 Salı

5 Mart'ta Beyazıt'tayız! Piyasaya Teslim Olmayacağız!

Sevgili Boğaziçi Üniversitesi Araştırma Görevlileri,

Araştırma Görevlilerinin iş güvencesi olur mu? Bu soruyu ilk duyduğumuzda kaçımız “hayır” cevabını vermiyoruz? Bize göre “asistanlık” hayatımızın kısa bir süresini kapsayan, lisansüstü eğitimimizi sürdürürken gelir sağlayan bir iş; “ne iş olursa yaparım” diyerek yaptığımız “sekreterlik”, “ara elemanlık”; hocalarımız tarafından verilen bir ödül; bulunmaz bir nimet... Yoksa değil mi?

İşgüvencesi çalıştığımız bölümlere “çöreklenmenin” diğer adı mı; iş verimliliğini, akademik özgürlüğü, akademik özerkliği baltalayan bir durum mu?

Kaçımız hangi kanunla istihdam edildiğimizi biliyoruz? Bize göre devlet memuru yani kamu emekçisi olmak ne ifade ediyor? 50D nedir, 33A nedir?

Türkiye halkının vergileriyle maaşlarımız ödeniyor, bilim insanı, aydın olmak üzere eğitiliyor, kendimizi eğitiyoruz. Peki yukarıda sorduğumuz soruların kaçına hakkıyla cevap verebiliyoruz? Kendi çalıştırılma biçimlerinden haberdar olmayanlar, üniversitelerin geçirdiği dönüşümden bihaber olanlar, bilim insanı, aydın olabilir mi?

Bolonya süreciyle üniversite sistemi parçalanıyor. Geleceğimiz piyasanın insiyatifine bırakılıyor. Hangimiz gelecek planı yapabiliyoruz? Rekabet üstüne rekabette, ayağımız kayacak, düşeceğiz diye hangimiz korkmuyoruz?

Sorular üzerimize yığılırken diğer üniversitelerdeki araştırma görevlileri örgütleniyorlar; geleceklerini, ülkemizin geleceğini sahipleniyorlar. Bu Perşembe gecesi de birçok kamu üniversitesinden araştırma görevlileri yasal haklarını kullanıp, bilimsel çalışmalarına kampüslerinde devam edecekler, BEYAZIT KAMPUSUNU TERK ETMEYECEKLER.

Biz Boğaziçi Üniversitesi’nden araştırma görevlileri de kendi pankartımızla yanlarında olacağız. Araştırma görevlilerinin sorunlarını tartışacağız, kampüsümüzde yaşadığımız belki de sadece bizim sorunumuz olmadığını göreceğimiz sorunlarımızı onlarla paylaşacağız. SİZ DE VAR MISINIZ?

Yukarıda sorduğumuz sorulara cevap aramak icin ve Perşembe asistan arkadaslarımıza nasıl destek olabileceğimizi konusmak icin buluşuyoruz.

Kuzey Yemekhane’nin yanındaki Eğitim-Sen odasında Çarşamba günü saat 12’de bulusacagiz. SİZ DE ORADA OLACAK MISINIZ?

Koordinasyon:
Ar. Gor. Gokce Güvercin Egitim Fakültesi, Dahili 6474
Ar. Gör. Kazım Çamlıbel, Fizik, Dahili 6604
Ar. Gor. Onur Seçkin, Eğitim Fakültesi, Dahili 6833
Ar. Gor. Yasin Kaya, Siyaset Bilimi ve Uluslararası Ilıskıler, Dahili: 6805
Ar. Gor Soner Şimsek, Egitim Fakultesi, Dahili 6833

Hiç yorum yok: